Honda Icon – Satu Alternatif AT

icon

Mulai 5 Feb 2009 peminat scooter dan boleh angkat satu. Model ini adalah yang kedua versi automatik selepas Click oleh Honda.

Dengar khabarnya new baby Honda ni berkapasiti 110cc dan menggunakan transmisi CVT. Ciri-ciri lain masih belum ‘clear’.

Info yang agak menarik, berat motor ni hanya 86kg, hmm…ramai yang lebih berat dari motor lepas ni :-)

Satu lagi Boon Siew berhasrat mengeluarkan 28 000 buat untuk tahun ni, jumlah ini adalah lebih rendah dari jumlah motor yang dicuri untuk tahun 2008.

Related posts:

  1. Nak Beli Motor Mana Satu?
  2. YAMAHA FZ 150 INDIA Nov 2008
  3. Honda City 2009
  4. Hilang Motor -Better Safe Than Sorry

50 thoughts on “Honda Icon – Satu Alternatif AT

  1. NAK INFO HONDA ICON 110?
    OK,110CC SAMA ENGINE DGN CLICK 110 TAPI TAKDE RADIATOR,BENTUK BESAR EGO LAMA LAH,PAKAI SEDAP,KECIL DAN SENYAP ENGINENYA,POWER JUGAK!!!

    DATANG DENGAN 5 WARNA,PINK,MERAH,HITAM,BIRU,PUTIH,
    AKAN BERADA DI PASARAN MINGGU DEPAN !!!

    OK,harga jualan RM4579.25
    CASH ON THE ROAD RM5100.00
    WANG MUKA 2300,BULANAN 155X24 BULAN.

      

  2. KIAN HUAT MARKETING SDN BHD
    cash price offer RM : 4950 OTR
    INSTALLMENT , DEPOSIT : RM 1500 MONTHLY : RM 193 x 24 M
    FREE GIFT : HELMET , RAINCOAT , LOCK
    STOCK SEDIA ADA !
    SALES PERSON ( WEE ) 012-2682819

      

  3. Fifie_icon: ~musykil psl motor ni~ade kata enjin x bagus…cube cte skit…aku confius between icon n ego s…..help me….

    ICON PUN OK …… EGO S PUN OK …… KEDUA DUA JENAMA QUALITY ….. CUMA ICON KECIL SIKIT …… KALAU EGO S … SPARE PARTS SENANG CARI …… KALAU MINAT CALL SAYA …. WEE 012-2682819 ( KAIN HUAT MOTOR , PADANG JAWA )

      

  4. ~gaduh sebab nk motor ni…wa…nk gak icon….pink sesuai dgn gurl….ok la..aku pun bukan tggi sgt…harga pun beza skit je.. how about enjin?plz give me pro n cons for both scooter..plz…

      

  5. Fifie_icon: ~gaduh sebab nk motor ni…wa…nk gak icon….pink sesuai dgn gurl….ok la..aku pun bukan tggi sgt…harga pun beza skit je.. how about enjin?plz give me pro n cons for both scooter..plz…

    ENGINE ,,tak ada masalah , jangan bimbang , dah jual banyak unit ….. tak ada orang complain !

      

  6. deposit 2k.n nak habis bayar dalam masa 2 thn…
    kalau boleh tak nak loan simger or eon..nanti jadi lagi mahal…

      

  7. Fifie_icon: deposit 2k.n nak habis bayar dalam masa 2 thn…kalau boleh tak nak loan simger or eon..nanti jadi lagi mahal…

    buat loan kedai … deposit rm 1500 bulanan rm 200 untuk 2 tahun …

      

  8. kat port klang area pulau indah
    free gift pe? ape requirement needed?lesen, ic, lagi?
    berapa lama proses motor?

      

  9. Fifie_icon: kat port klang area pulau indahfree gift pe? ape requirement needed?lesen, ic, lagi?berapa lama proses motor?

    kedai saya kat … padang jawa ….. dekat dengan jpj …. fifie hanya bawa ic , lesen , slip gaji , bil api@air rumah sahaja , kalau nak cepat …. pagi booking petang boleh dapat motor …. h/p 012-268 2819
    free gift ; helmet , raincoat , lock , t-shirt

      

  10. ye ke loan kedai 1500?tny kat area port klang smua 2k
    kalu below smua loan kdai…tp x pyh bwk slip gaji n bil…

      

  11. Fifie_icon: ye ke loan kedai 1500?tny kat area port klang smua 2kkalu below smua loan kdai…tp x pyh bwk slip gaji n bil…

    ini hanya proses syarikat saya …… pasal bos nak tengok …… janji mesti loan kedai ….. bukan aeon @ singer …. fifie jangan bimbang …… fifie belum kerja lagi ke ?

      

  12. ahkima: skrg boleh dapat lagi ke harga nie?

    boleh ….. kalau minat call saya wee ( 012-268 2819 )… kedai kat padang jawa …. shah alam …..

      

  13. Fifie_icon: baru je keje 2 bulan..so sush la…slip gaji ada 1 bulan je…if nk byr kna bank in ke mcm ne??

    you boleh bank in untuk bulanan …so u tak payah datang kedai bayar

      

  14. fifie_icon: nak tanya berapa km servis ego s and icon?

    standard dalam 2000 km sekali ….. kena tukar sekali dengan minyak gear ! anggaran dalam rm 25.00 sekali …… motor dah beli fifie ?

      

  15. saya agak berminat untuk membeli icon honda…
    nak tnye, kapasiti tuk isi minyk bape liter ea..??

      

  16. saya ni takde la tinggi, 140 jer .. boleh ker bwak icon nie ??
    berat pn 40 kg jer .. [img]flower[/img]

      

  17. apa problem icon kalu tengah bawak dlm 80-90km tetibe jd slow n after a few 2nd laju semula…..keadaan tu akn berulang-ulang??kejadian 2 berlaku selepas service motor tu……apa fungsi air filter n apa jd kalau ada minyak kt situ??

      

  18. dh beli lum honda icon? bape hrge skrg?

    Syafi: Nk bli icon..sye nk bli cash jimat dr hutang..can I know the real price for cash?.. btw sye kat phang.. any solution?..

      

  19. hrga die masih sme ke untuk tahun neh?? n free gift die still availabe ke?sye kt sksyn 7…ingt nk angkt honda icon neh 1…ngah survey best price..

      

  20. Hai, saya da pertanyaan mengenai Honda Icon. Saya ada sebuah honda icon warna merah. Tetapi skg masuk Workshop disebabkan da problem.
    Bila saya tanya mekanik di sana, Spare Part Honda icon susah nak cari dah mahal.
    Problem scooter tu, dia kata Overhole Engine. Panic saya. sebelum rosak tu skuter tu habis minyak. kemudian saya isi, lepas tu jalan la. dalam 2 minit perjalanan tiba-tiba skuter tu termatii..Seterusnya langsung tk dapat ON. rasa-rasa apa masalahnya tu? boleh jelaskan? dan bagaimana hendak solve this problem?

      

    • honda icon mmg susah cari sparepart… law nk kne oder kt branch HONDA.. tggu seminggu pling cEPat… btw ICON mmg tahan… laju sbb ringan…

        

  21. eh rendahnya. Larat ke bwak scooter ni? Hehe amek icon la. Coz icon ringan sket berbanding ego. Nak menyelit pun senang

      

  22. sya dh pkai icon 3 tahun..xde masalah..bateri ori lagi..pkai antar anak pi skolah je.. cume bile lajju 95kmh akn slow tibe2 pastu laju n sterusya(KESAS)test power..apa maslahye..BKP1465..start pkai bateri..no kaki..huhuhuhuh

      

  23. sy baru je beli icon ni. motor baru. tapi baru pakai sekali, enjin bunyi kasar. nk buat mcmana? memang enjin icon ni bunyi kasar ke, x senyap macam ego?

      

  24. saya pengguna ICON selama 3 tahun. Dan sekarang saya nak jual icon sebab adik saya buat tu scooter macam BASIKAL disebabkan ringan dan auto jadi senang dia nk racing2. tapi mau cakap PART SCOOTER honda icon memang susah mau cari. Cleaner ORI pun mau berapa hari tggu lama betul. kemudian, bila mau tukar ekzos, Rim, memang susah. sebab part moto scooter icon jarang ada di bengkel2. susah sikitla. berbanding Ego’s byk part bersepah di merata tempat.

      

  25. saya pengguna ICON sejak 2010 (skrg da 2014).. ICON mmg tahan, ringan dan dgr2 penah wat tournament kt litar… cume masalah nye
    1) sparepart kene oder kt branch, n tggu seminggu.
    2) sparepart nye xde kt kedai sparepart sbb HONDA jaga kulitinya.
    3) brg sparepart nye mahal.
    4) law nk sedap gne, xley gne minyak hitam ske2… kne gne minyak hitam HOnda AT jugak.
    so pikir2kan… btw, ICON mmg bes… laju, dan tahan lasak (2 jam menunggang tanpa rehat dari jb ke bp relak je,,,)

      

  26. Hello, saya dah pakai icon 6 bulan, harini icon saya tak boleh nak start, apa problem? Battery ok, lampu ada, tapi meter kmh tak hidup dah 4 hari, meter minyak ok berfungsi macam biasa. Harini tetiba takleh start. Boleh kongsi sikit info?

      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>