Problem LC 135?

lc135

Aku saja nak buat tinjauan betul ke khabar-khabar menyatakan motor paling laris di Malaysia ni (juga paling laris dicuri huhu) banyak problem?

Block cepat rosak? Under power jika ada pembonceng? Oil filter problem? Enjin bising? Asap putih keluar banyak?

Bagi pengguna-pengguna LC, silalah bagi komen.

No related posts.

1,733 thoughts on “Problem LC 135?

    • Abg ni pernah pakai ZZR250,CBR500 lama,RXZ ,oranglama la katakan.Baru je pakai LC135V2 sebab besar sikit,rupanya tak leh naik lebih 150kgs.Abg ngan orangumah dah 184kgs,sangkut lah kat absorber.Beli secondhand tapi peliknya meter baru 3500km je,tak berani le nak lenjan dulu.Bila naik 6000km ,tukar minyak mahal sikit,try nak tau top speed,biasa je,mungkin kena tukar CDI dengan filter dan sprocket.Rasanya lebih laju dari Lagenda lama saya

        

  1. lc aq lambat dan semput…aq tak tau nk tukar ape….lc aq cecah 120 km/j je… ape yg nk tukar bgi speed naik 180 km/j…?????

      

    • Bro,lu try setting kaburator.jgn tkr apa2.lu x yah rem throttle just tinggikan sikit timing tu.pas tu pulas ikut arah jam sampai habis skru setting angin.pastikan moto x mati.pulas balik skru ikut lawan jam dan kira pulasan sebanyak 3 stgh.bl timing dah jd terlalu tinggi,br turunkan timing tadi sampai tahap tiada sangkut2..lu cube dulu.wa dah 6 thn guna lc sampai wa dah turun injin 2kali guna tangan gua.jaga,lc sensitif..sekali rosak mesti berjangkit.

        

  2. Kwn2 nk tanya….blok 62mm tukar 2x tapi air masih keluar dekat hose oil pump. Tu nk kena skim heh blok nye

      

  3. Wa pakai lc tahun 2007.last model kaler ijan. Lc mmg the best.wa sebat 130-140 km/j non stop sejauh 30km pun x de hal.traffic light berhentilah..skrg moto wa pakai blok seramik 62mm(x bleh rebore),piston 62.25.spoket 15-33..wa cadangkanlah buat semua pengguna lc.blok standart gak yang sedap dan tahan lama.abis besar pun pakai blok fz150.lg besar piston,jangka hayatnya x lama kalau kt guna untuk jalan jauh.wa sekarang kena guna paip bg kurangkan bunyi piston.sape yang pakai blok racing atau yang saiz besar,gerenti ada bunyi piston laga blok.teknologi pembuatan piston diorang nak suh kt beli blok br n rebore je..lg cermat kt jaga ini motor.lg selamat duit poket.lu bayanglah isi minyak Ron95 rm 6.bleg g 120km dalam speed 80-120 km/j.bg wa nie dah cukup save.bwh 100 lg jimat

      

  4. wa punya lc minyak itam ader makan sudah tanya sama pomen dia cakap kena cek valve mungkin bengkok

      

  5. wa guna lc first model non cut off. dok perembat abis leaking kat paip exzos. pomen servis moto gua tu ckp overheat. dia nasihat jagan paksa bila dah sampai satu tahap yang tak boleh pegi.

      

  6. Salam bro semua, Selamat Hari Raya, tumpang tanya, wa punya LC 135 2010 dah lama tak naik & lama tak servis, kekadang ja naik, itu pun buat pergi buang sampah, hehe… sekali LC wa tak boleh start la bro, dia punya engkol loose, masuk gear boleh tolak selamber saja (tanpa start). Tolong bro… any komen?…

      

  7. Why use LED emergency light bars? The utilizes for these bars are endless. The key cause to make use of them should be to signal the public about security needs. They give an efficient tool for law enforcement officers and other emergency responders. They provide a signal for the public that a risky or hazardous predicament could be ahead. These lights also present a beacon when people are hunting for support from law enforcement or creating security. For each and every automobile type that uses these light bars, there is a new cause for their use. And that is certainly the main purpose they’re a hallmark for many.

      

  8. LED lighting is actually another generation technological know-how which options many advantages not to only buyers for Household LED Lights, but organizations alike, with LED Downlighting items and LED Tubes which may replace out-dated, buzzing fluorescent lights. LED lighting offers these gains for a better electrical power performance than CFLs and fluorescents, lower electric power consumption, lower maintenance expenditures, more time life time (fifty,000 hrs when compared to under 10,000), durability and brighter mild output than traditional fluorescent lights. LED lights is bit by bit filling the home Lighting and Organization Lights sector position with these revolutionary products as LED T5 and LED T8 Tubes, Flexible LED Lighting, and LED Down Lights.

      

  9. aku pakai 135 lc model baru tahun 2011. top speed 120kmj je. moto ni aku gunakan tiap2 hari bwk pegi keje. boleh tak sape2 boleh kongsi sikit macam mana nak kasi laju moto ni, bukan nak laju sangat dapat naik 140 jadi lah.

      

  10. Salam…nak tanye sape pomen kat sini tlg bg tau mcm mane nak kadi laju sikit moto lc135 ni…cc je besar tp dgn honda wave 125 pun kene tapow..

      

  11. Tumpang tye, kenapa lc sy akan semput mcm minyak x sampai bila top gear (g4)? Bila tukar lower gear, ok semula…kejap ok kejap semput…ada pomen yg ckp kne tukar clutch plate…ade kaitan ke? Sbb motor x pki clutch tgn…hoho

      

  12. nk laju tkar blok bsar 63 shark nye ok gak,pkai carb uma keihin 28mm xpun tkar mj pj bsar ckit untuk carb stndart,cam cms, ekzos ko tkar 28mm manifol dia…ok la 2…sdap gak la…slamat mncuba..

      

  13. salam bro lc smue…
    aku pkai lc 2009 2nd edition. Thun 2012 blok n piston calar n jem cme xlekat la…aku tkar blok 62 tp xtotal overhaul…cdi aftermarket aku kasi tukar tp thailand punye buatan…pkai setahun lbih je pastu makan minyak itam plak…hadui…puyeng2 kepale aku….sampai tahap ble ram throttle kluar cecair hitam tp xpekat kt bwh ekzoz…head ad bengkok mse 1st time top overhaul ntah ape bgkel tu buat…ble aku bkak coverset,bru prasan ad silikon…aku plak xprasan sbb tau2 dh siap aku byr n bwk je…sjak 2 aku xbrani nk hntr bgkel… head lc brpe regenye?sbb coolent leaking laa…aptb…

      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>