Suzuki Smash 110 – Review

dsc00161-800x6004

Kegagalan product Suzuki kapchai sebelum ini memberi imej yang kurang baik sehingga ramai yang phobia denagn motor Suzuki. Tapi dengan kelahiran generasi baru Suzuki, anda patut mencuba.

Semalam aku berkesempatan untuk test salah satu motor keluaran Suzuki, buat permulaan aku test yang paling adik sekali, Smash Revo. Dengan harga lingkungan lebih kurang Honda EX5 (RM4200 OTR untuk versi tiada electrict starter) aku tidak mengharapkan suatu yang lebih dari motor ni. Tapi sangkaan aku silap! Motor ni best.

PRO:Pertama sekali, kick starter, memang lembut betul. Aku try pakai tangan pun boleh. Langsung tak jadi masalah kepada golongan wanita untuk guna kick starter.

Speed pun not bad untuk kategori 110cc. Dan yang paling best, vibration yang sangat rendah. Aku pernah test Honda 125X sebelum ini, dan boleh dikatakan Smash lebih rendah vibration berbanding 125X.

CON: Tork motor ni agak rendah. Ratio gear 1 dan 2 agak jauh berbeza. Jika bawa perlahan dengan gear 2, memang terasa tak cukup power, macam enjin nak mati pun ada. Amat tak sesuai untuk kerja berat. Angkut surat khabar ker, hantar pizza ker, jual roti ker semua tak sesuai. EX5 Dream adalah terbaik untuk kerja-kerja tu. Tapi masa laju, mavelous!

Dengan harga yang begitu compatitive motor ni alternatif yang baik untuk short distance usage dan town riding.
Spesifikasi

Engine type 4 stroke,Air cooled, SOHC
Bore (mm) 53.5
Stroke (mm) 48.8
Piston displacement (cm³) 109.7 cm³
Compression ratio 9.5 : 1
Carburetor MIKUNI VM18SH
Starter system Kick start / Electric start
Lubrication system Wet sump
Clutch Wet shoe, automatic, centrifugal type
Transmission 4-speed constant mesh
Drive chain RK-M 428M,102 links
Front suspension Telescopic, coil spring, oil damped
Rear suspension Swing arm type, coil spring, oil damped
Front brake Disc brake
Rear brake Drum brake
Front tire size 70/90 – 17 M/C 38P
Rear tire size 80/90 – 17 M/C 44P
Ignition type DC – CDI
Spark Plug NGK : C6HSA

Nippon Denso : U20FS-U

Battery 12V 12.6KC(3.5AH) / 10HR
Fuel tank 4.3 L
Engine oil Oil change without filter change: 800 ml

Oil change with filter change: 900 ml

Overall length 1,920 mm
Overall width 655 mm
Overall height 1,060 mm
Wheel base 1,235 mm
Dry mass 95 Kg
panel meter

panel meter

dsc00158-800x600

Lampu depan dan signal

Lampu brek belakang

Lampu brek belakang

Ekzos

Ekzos

Jarak antara lutut dan handle yang agak rapat

Jarak antara lutut dan handle yang agak rapat

Related posts:

  1. Civic 1.8 iVtec Review
  2. Tip Dapatkan Harga Motor Lebih Murah

65 thoughts on “Suzuki Smash 110 – Review

  1. Sy ada pakai smash revo gak… Moto mmg top speed dia x tggi, 120 ja, tp pecut dia cepat… Nak dapat top tggi sket, pakai spokket 15 depan, belakang kekal yg asli…. Moto ni x leh kacau… Cabut satu paip ja t buat perangai la dia…. Spare part dia mahal, almaklum lah nak kna bli smua ori… Ak ganti balancing cam dia ngan tapak dah makan dkt 60…. Balancing tu guna bla rpm laju, valve exzos bukak lg bsar… Ak pakat paip yy pang lagenda, top ada, pecut ada gak… Improve,,, tp polis n gan jpj slalu buat kacau…. So far paling bagus moto ni save minyak ngan start snang… Aku balik dari pulau pinang sampai teluk intan, minyak RM 8 ja… DAsyat x…. Laju tu 100ja… Kalau full trottle t cepat abis minyak…

      

  2. wow~! ak bru sjew bli moto Smash revo niyh.
    mule2 ingt nk angkat LC or Lagenda. Tp duit tarak.. haha
    dngr citew suzuki x bnyk keluaran dy cm Honda ngn Yamaha.
    Smash nie mmg lju.. sedap bawak… n starter senang hidup.
    x mcm LC. kbnykkan pemilik LC kate starter susah nk hdp.
    tp kalu drag ngn LC mmg tertnggl la.. melainkn tukar spoket.. bole la kejor sket2.. hmm.. smash top speed dy sbnrnye 110/kmj je bg yg brdn besar cm ak la.. tp klu tuduk bole la capai 120/kmj. last kate.. moto nie best!
    kalah Lagenda.. dh la murah! huhu

      

  3. Salam semua, pertama saya pakai suzuki ni RG sport. Kuat minyak petrol dan 2T tapi memang ada power. Lepas tu pakai GSX 600F ulang alik Taiping Seremban kurang 3 jam dah sampai. Motor ni mmg tahan lasak dan jimat minyak, tapi jual balik murah lah. 4 bulan lepas beli Smash Pro 110 tahun 2005, murah aje saya beli RM1.5k, siap sport rim racing boy lagi. Memang jimat minyak, top speed saya pulas sampai habis meter 140kmj (tapi rasanya meter tak betul). Nak jimat ulang alik Nilai – KL lari dalam 100kmj aje lah. Naik motor ni kena ingat tak perlu laju-laju sebab keupayaannya dah takat tu aje, Ex5 potong pun lantak dia lah. Kalau saya nak laju, weekend saya besit Z750…..

      

  4. aku dah pakai rg 110 2nd hand sejak tahun 1999,dalam masa tu hanya sekali turun enjin, pasai aku lenjan sampai habis 2t tak bubuh balik,berulang ke univst 90 km hari-hari,dia punya enjin memang tahan, aku pakai standart je,tapi sampai sekarang dia punye top speed boleh lagi 140km/h….suzuki ni memang bagus dan tahan lasak

      

  5. SUZUKI MMG BEST..SBLM AKU GUNA SMASH REVO AKU GUNA SUZUKI gsx 110,, standart cuma aku seting main jet ngan palet,,,pastu spoket…pernah aku bawak awek aku boleh folow tepi LC …meter aku tgk dah rapat 140 km/j tp tu pun aku dah beratkan meter… minyak jimat….tp bila dah jem sakit…barng susah sket..tp mmg berbaloi..sempi jer KL -TRG aku redah sorang diri… yg last aku guna aku on tow ke KL..minyah itam liking tak sedar. ..smpai kering aku bantai..tgh2 karak mati moto…
    skarnag aku guna suzuki smash…hari2 aku ful trotal..mula2 mmg r naik 100 km/jam…tp aku ni tak leh naik slow2…aku rebo piston 100 ejas spoket n angin sket…dapat la 130/km/ j…tp tak sehebat GSX ….skarng aku igt nak buat ful racing r moto tu..nak beli belang lak…kihkihkih..

      

    • ak pun pkai smash revo jgak,, fisrt kluar kdai meter x bdenting sangat,, ak hri ulang-alik jb kje kt sne.. mto tu ak tkar spring class,blog korek besar sket saiz 50 kriss,tengkuk angin ak korek sket,, meter mmg syok 130-140… spocket 33-15 mmg syok ur.. try ur..

        

  6. terima kasih sudi kongsikan cerita pasal smash revo110 ni….semalam saya baru tempah moto baru smash revo110 untuk mak…hem boleh tahan gak bentuknya….cuma masa tu ada 3 warna pilihan…fikir punya fikir last2 amik yg warna merah….ada ke warna lain dr 3 wrna tu? ape beza dengan modenas ct100….sebelum tu nak amik modenas…tp tukar fikiran amik suzuki? terima kasih…

      

  7. Salam, pe kata bro wat review Smash V115 pulak, improvement dari Smash Revo ni.. paling best Smash V ni, stroke dah panjang.. maka tork ada naik sket..

    Tapi review ni mmg tepat, sebab kakak aku sendiri pakai Smash Revo, lebih sedap dan smooth dari GT128 aku.. vibrate tu mmg hampir tiada dan senang nak start even tak hidupkan enjin 3 hari berturut2..

      

  8. Salam,saya baru beli motor smash V115.Tapi yang agak tak puas hati,top speed dia mmg susah nak cecah 100km/j.Smlm pegi tukar spoket depat dapat la lajak sikit….tapi still tak puas hati.Pomen tu cakap kena buat sikit ekjoz dan adjust carburater…Kepada kengkawan yg tahu mcm mana nak kasi laju tu….tlg bagi komen sikit.Bukan nak ju mana bagi senag dapat 120-130km/j jadilah……

      

  9. Salam semua..
    Pihak SUzuki x keluarkan motorsikal ala-ala RG 110 sport atau Panther 150 atau Gamma TXR 150 lagi ker?

      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>