New Nissan Sunny 2011

Baru-baru ni Nissan telah mempamerkan model Sunny terbaru di International Automative Exhibition di Guangzhou, China. Model Nissan sebelum ini hanya di pasaran China tapi kali ini modl terbaru akan dipasang besar-besaran untuk memenuhi market 170 buah negara.

Tidak banyak maklumat yang diperolehi setakat ini berkenaan spesifikasi, yang pasti kapasiti enjin 1.5L dan menggunakan transmission CVT.

Berdasarkan cost-cutting binaan interior, dijangka harga model ini sangat aggressive, mungkin lebih murah dari Honda City dan lebih kurang sama dengan Toyota Vios J.

Pun begitu bukanlah dikatakan kereta ini berkualiti rendah, interterior kemas, exterior juga OK. Jika model ini masuk ke pasaran Malaysia, ia boleh memberi saingan hebat kepada model-model Proton 1.6L

Related posts:

  1. Honda CBR 250 2011
  2. Yamaha FZ8 2011
  3. Symba : New Honda Cub
  4. Civic 1.8 iVtec Review
  5. Kia Forte

One thought on “New Nissan Sunny 2011

  1. Luaran cantik kalau masuk sekali dgn bodykit. Dalaman pn ok (5/10). Nyaris terbooking last week. Tapi tak jadi, ada pilihan lain.

      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>