Kawasaki ER6: N VS F

Kedua-dua model ni menggunakan chassis yang sama, engine yang sama, suspension juga sama. Yang membezakan keduanya adalah harga dan fairing.

 

Harga

Bagi ER6F harganya RM3 ribu lebih mahal dari ER6N, masing-masing RM34000 dan 37000.

[smartads]

Fairing

Apa kepentingannya? Yang paling penting ialah kestabilan. Bila dalam pemanduan laju kestabilan adalah paling utama. Bagi pemilik ER6N yang telah convert machine mereka kepada F memberi respon positif terhadap performance dan juga penjimatan minyak.

 

Pendapat

Pada saya, go for ER6F, atau bagi yang tinggi saya syor Versys :)

 

Related posts:

  1. Harga Dan Downpayment Kawasaki
  2. Kawasaki Versys 2010 CKD: Design dan Harga Baru
  3. kaloiweb.com Motorcycle Showcase
  4. Honda CBR 250 2011
  5. We Have Passed 1000,000 pageviews!

6 thoughts on “Kawasaki ER6: N VS F

  1. Guys…aku dalam dilemma…mana satu nak beli..ER6F or ER6N…aku area Labuan…so, takkan aku beli kat semenanjung pastu bawak balik sini..kalau sampai terpaksa buat gitu, berapa additional cost utk bawak moto tu masuk sabah…?

    Diharap kedatangan watikah ini tidak menganggu mana2 pihak yg sedang usha2 macam aku…

      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>