Insurans Company mula boikot Yamaha LC135?

Dari sumber yang dipercayai, beberapa syarikat insurans sudah mula mengelak atau langsung tidak menjual insurans untuk motosikal LC135.

Perkara ini mungkin berikutan bilangan kes kehilangan motosikal jenis tersebut amat tinggi.

Syarikat yang dikenalpasti ialah Kurnia dan Uniasia. Takaful Malaysia pula hanya menerima LC di HQ sahaja.

Any comment is welcome. LC anda guna insurans apa?

Related posts:

  1. Update:Harga terkini motosikal
  2. Honda CBR 250 2011
  3. YAMAHA FZ 150 INDIA Nov 2008
  4. Beli Motor Dengan Ambank pada kadar 0%
  5. Kenaikan Harga Motosikal 2011 Seluruh Malaysia

10 thoughts on “Insurans Company mula boikot Yamaha LC135?

  1. Time sy beli LC dulu, tahun 2007… pakai Kurnia Insurans, tp motor kene curi time tahun 2008.. Lepas tu, ader dengar gak kabar syarikat insurans mcm malas nk cover motor LC ni, tp bkn yg official statement, just rumors…

      

  2. dr mula beli sampai skrg guna KURNIA sdh 4thn guna insuran company yg sama tp x taulah yg motor2 LC yg baru skrg ni mmg diorg x nk amik kut, yg pasti TAKAFUL IKHLAS mmg x nk amik utk motor LC ni, ni pun owner agen insuran tpt biasa aku amik beritahu.

      

  3. Ya betul tu, pernah cuba gi Allianz Insurance pun diorang tak nak ambik…..usia motor mesti lebih 3 tahun baru boleh!

      

  4. Betul,bulan lepas saya nak renew insurans lc yg baru berusia 1 tahun macam2 agen insurans bagi alasan.dah tak mahu bagi renew ‘comprehensive’ nak suruh kita beli 3rd party.kalau jadi apa2 bukannya dia orang nak tanggung.syarikat takaful malaysia katanya langsung tak mahu ambik kalau motor yamaha lc.last2 saya renew dengan syarikat pacifik & orient(P&O) itu pun pasal mula2 dah ambik dengan dia.lg pn dia tak kata apa pn masa nak renew tu…ok lah P&O

      

  5. eleh..teruk betul pihak insuran ni..objektif diwujudkan pun mmg utk backup kemalangan/risiko yg dihidapi oleh kite2 yg amek insuran ni..kalu x utk aper kite bayar dye duit tiap2 tahun??? kalu dye backup kite pun belom tentu same byk ngn jumlah yg kite dah bayar…geram btl..igt…sbb tulah xpernah de lg owner company insurans yg jd antara yg terkaya(bidang insurans sahaja),xberkat..wallahualam..

      

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>